semoga Allah merahmati Perkahwinan kami

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie - First Birthday

Asalam...

Tetiba rasa macam nak bercerita... Hati terusik chit.. cam novel jer.. hahaha.. sebenarnya baru-baru ni aku bercuti sebab nak ajak anak-anak sedara gi Berjaya Time Square untuk bermain kat sana.. but sedihnya bila Mak bebudak tu nak balik kampung dan tak bagi my hubby bawa bebudak tu.. huhu tetiba menitis air mata aku.. then terus cakap dekat En Suami.. abang kita ambik anak angkat jerlah x payah nak susah2 pinjam anak orang.. huhu then dia cuma senyap jer as usual bila aku mengeluh.. emm tapi biasanya ada hikmah atas setiap apa terjadi kan.. so hari tu aku dan suami habiskan masa dengan ber'dating' haha.. we had fun.. tengok wayang, main boling.. holding hand jalan2 kat mid valley.. makan-makan.. rasa macam bercinta semula... bercinta dulu x leh buat cam tu.. hehe. i hope one day segala yang kita impikan menjadi kenyataan.. tq my hubby yang sentiasa menyokong dan memahami diri ini... 

ok sekian wasalam
Asalamualikum...

Moga Aidilfitri kali ini membawa seribu keinsafan dan kebaikan berkat dari bulan Ramadhan al Mubarak.. Alhamdulillah dapat berada dalam bulan syawal.. tahun ni beraya di Penang dan  raya ke3 hingga ke 5 beraya di Johor... mmm tahun ni x beraya sangat so tak adalah soalan cepu emas... bila lagi nak bertiga... asyik berdua je.. hmm apa nak jawab buat bijak jelah senyum... kan ke sedekah tu dapat pahala... tapi jauh disudut hati melihat ahli keluarga yang beraya dengan anak-anak dan melihat keletah mereka yang comel dan manja... terdetik juga rasa cemburu di hati dan cepat2 istigfar takut ada syaitan yang mula bertandang.... 

Tapi bila tengok En Suami mengendong baby dan bermain dgn baby hati mula rasa tersentuh dan rasa bersalahnya diri ini sbb x dapat berikan zuriat kepadanya... terima kasih suamiku kerana bersabar dan sentiasa setia disampingku.. moga satu hari nanti impian kita akan menjadi nyata.. Aku pun pujuk diri dengan menghantar imej positif dalam minda dengan membayangkan Suamiku bermain dengan anak-anak kami pada hari raya tahun hadapan... emm kata Dr Muhaya perlu sentiasa berfikiran positif dan bayangkan perkara yang baik.. InshaAllah ianya akan menjadi kenyataan....ameen
asalamualaik...

huhu.. feel sad Ramadhan will leaving us soon...Ya Allah berikanlah kebaikan Ramadhan ini untuk aku terus menjadi insan pilihan untuk sentiasa beramal dan beribadat kepadaMu.... bulan Ramadhankan bulan untuk membentuk diri, dari dalaman dan luaran dan apabila tiba syawal ianya bulan kemenangan.. namun aku masih kalah dengan nafsu dan masih sukar untuk mendidik dan membentuk nafsu ini... Ya Allah bantu aku...

Oh sedikit story tentang anak.. semalam ada kawan baik yang kawin lama juga tak ada anak tetiba disahkan mengandung.. happy for that news.. and suddenly feel why i don't get the happy news like that during Ramadhan.. Astagfirullah al azim.. baru sedar terlepas kata-kata di hati siapalah aku untuk tentukan itu semua.. yang pasti apa yang Allah beri itulah yang terbaik buat aku dan suami dunia akhirat.. Ya Allah jangalah Kau biarkan aku sendiri menentukan arah hidupku tanpa panduan dari Mu.. aku takut ya Allah.. diri yang hina dan lemah ini tidak mampu memikul dunia di atas bahunya sendiri tanpa bantuan dari Mu...

Doaku:
Ya Allah, Engkau Maha pengasih dan bersikap kasih.. aku pohon pandanglah aku dengan pandangan kasihMu.. tanpa cinta dan kasihMu aku lemas ya Allah... Ya Allah andai telah ditakdirkan ada rezeki untukku dan suamiku memiliki insan bergelar anak yang akan mendoakan kami bila kami mati kelak... Aku pohon padamu ya Allah dengan rahim ku yang kau cipta untuk membolehkan zuriat kami dijadikan oleh Mu.. jadikanlah ia ya Allah dengan kalimahMu Kun Fayakun.. jadi maka jadilah dan aku setia menanti detik dan waktu itu...sekiranya masih jauh dekatkanlah.. aku memohon dan merayu hanya padaMu Tuhan sekalian alam dengan  selawat dan salam ke atas junjungan besar Nabi Muhammad saw... ameen
Alhamdulillah akhirnya bertemu juga 10 Ramadhan terakhir... Ya Allah dengan rahmatMu aku pohon ketemukan aku dengan Lailatulqadar Mu.. berikanlah malam yang lebih baik dari 1000 bulan itu kepadaku walau aku tahu ibadahku tidak melayakkan aku yang selalu melupai Mu... Aku pohon pada Mu Ya Allah..semoga Ibadahku diterima... aku lemah dan jahil Ya Allah... hanya padaMu ku berserah... Ameen Ya Rab